Як правильно вибрати матрац для дому?

Якщо ви хочете зручно і комфортно відпочивати, тоді краще витратитися один раз і купити хороший і якісний матрац. Така покупка служитиме вам довгі роки. Особливо актуальним є придбання матраца для людей, які страждають від зайвої ваги або захворювань хребта.

Як вибрати матрац, та ще й так, щоб купити максимально зручний, функціональний та комфортний для відпочинку виріб? Здавалося б, завдання гранично просте. Просто йдемо в магазин та купуємо. Але тут з'являється перша складність.

На сучасному ринку подібних виробів представлено багато, тому купити матрац можна безпружинний або пружинний і важливо знати, яка модель ідеально підійде саме вам. Ми розповімо про те, який матрац вибрати найкраще для вашого будинку. При виборі матраца треба звертати увагу на конструктивні особливості матраца, особисті та фізіологічні уподобання. Враховуйте такі параметри, такі як:

  • Матеріал, наповнений виріб. Він має бути екологічним та гіпоалергенним;
  • Жорсткість матраца;
  • зовнішній вигляд виробу;
  • Цінова категорія;
  • Розмір та висота.

Перед придбанням матраца зверніть увагу на пропозиції, які є на ринку. Порівняйте вартість, зовнішній вигляд, конструктивні особливості. Прикро буде, якщо ви купите матрац, на якому просто не зможете нормально спати.

Матраци із пружинними блоками

Є пружинні та безпружинні матраци. При виборі пружинного матраца зверніть увагу, скільки в ньому пружин. Оптимальна кількість – це 200 пружин на квадратний метр виробу, якщо вона має незалежний пружинний блок. Близько 150 пружин у залежному пружинному блозі дозволять комфортно відпочивати на ліжку.

Залежні блоки в пружинних матраців мають безперервне плетіння, яке надійно скріплює всі елементи між собою. У результаті виходить певний ефект гамака, а саме тіло набуває правильного анатомічного положення. Коштують такі вироби недорого, але витримують високі навантаження. Найдорожче вам обійдеться матрац із незалежним пружинним блоком. Пружини в ньому надійно заховані в спеціальні чохли, що забезпечує автономність конструкції.

Матраци з незалежним блоком повторюють геометрію та контури тіла людини. Спати на такому матраці вам буде зручно та комфортно. Прослужить такий виріб максимально довгий час.

Особливості безпружинних ортопедичних матраців

Безпружинні ортопедичні матраци дуже популярні на сьогоднішній день. Вони м'які, зручні та комфортні для відпочинку. При цьому у виробництві таких виробів використовується мікс із декількох матеріалів, які забезпечують практично будь-який ступінь жорсткості. Орієнтуйтеся при виборі такого матраца безпосередньо на його товщину. Тонкий матрац для ліжка або дивана іноді буває зручнішим за товстий матрац.

Безпружинні ортопедичні матраци також добре підлаштовуються під анатомічні особливості тіла людини, не минають, добре тримають свою форму. Через 5-10 років активної експлуатації такий матрац не втратить свої корисні анатомічні властивості.

Матрац витримає навіть високе механічне навантаження, тому ним можуть користуватися люди з великою вагою. При цьому в такому виробі немає елементів із сталі, які видаватимуть скрип або неприємний шум.

Який ортопедичний матрац вигідніше купити?

Вигідніше купити ортопедичний матрац із пружинами чи без них? Коштують безпружинні матраци ортопедичні приблизно стільки, скільки коштують і вироби з вбудованим незалежним пружинним блоком. Взагалі віддати перевагу тому чи іншому варіанту складно, тому що у кожної людини свої потреби, смаки та бажання.

Хтось любить більш тонкі безпружинні ортопедичні матраци, а інші віддають перевагу щільним і високим виробам на пружинах. Перед покупкою можна полежати на матраці кожного виду та визначитися, що в результаті вам більше до вподоби. Як правильно вибрати ортопедичний матрац? Орієнтуватися треба на безліч факторів, які допоможуть не помилитись у своєму виборі. В першу чергу враховуйте такі обставини, такі як розмір та ступінь жорсткості матраца.

Хтось любить м'які матраци, а іншим до душі вироби середньої та високої жорсткості. М'яким матрац може бути за рахунок включення до своєї конструкції спеціальних матеріалів, таких як ортопедична піна або латекс. Такі вироби підходять для тих, хто має невелику масу тіла. Якщо у вас є проблеми з хребтом, тоді краще вибрати матрац жорсткіше.

Середньо-жорсткі вироби поєднують у собі матеріали жорсткого та м'якого типу. Виробник може міксувати ортопедичну піну, латекс та жорстку кокосову койру. Такі матраци щось середнє між м'якими та жорсткими виробами. Вони помірно розподіляють вагу тіла, довго служать, можуть бути як товстими, і тонкими.

Жорсткі ортопедичні матраци виготовляють з набивкою з твердої кокосової койри, особливих видів льону та сизалю. Вони неймовірно міцні і не страшні будь-які види механічних впливів. Якщо у вас є проблеми із зайвою вагою або захворювання опорно-рухового апарату, тоді жорсткий матрац стане оптимальним рішенням. За допомогою подібних виробів можна скоригувати погану поставу, і вони дозволяють полегшити стан при артритах, артрозах та грижах.

У продажу є багатосторонні матраци. Кожна із сторін відрізняється за рівнем жорсткості. Досить зручна модель, тому що можна перевернути матрац як жорсткою, так і м'якою стороною в міру потреби.

Ще раз наголосимо на тому, що ступінь жорсткості матраца вибирається виходячи з віку, ваги, фізіологічних особливостей. А ще жорсткі матраци прослужать вам довше ніж м'які варіанти. Хоча все залежить від моделі та матеріалу, яким наповнений матрац усередині.

Вибір розміру - це простіша завдання для покупця, ніж вибір жорсткості. Тут треба покладатися тільки на індивідуальні переваги і на розміри самого спального місця. Ширина виробу повинна бути більшою за ваш зростання, тоді спати буде набагато зручніше. Довжину матраца краще вибирати на 15-20 сантиметрів більше за зростання людини. У продажу є кілька варіацій матраців, які поділяються за шириною. Невеликі односпальні вироби мають довжину від 190 до 200 сантиметрів. Завширшки вони можуть становити до 80 сантиметрів. Односпальні матраци краще вибирати для дитячих кімнат.

Півторні матраци можуть досягати в довжину до 160-200 сантиметрів. Завширшки розмір матраца варіюється від 120 до 140 сантиметрів. Найбільші матраци – це двоспальні вироби. Їхня довжина починається від 190 сантиметрів, а ширина досягає до 200 сантиметрів. У нашому магазині покупець може замовити і нестандартну модель індивідуальних розмірів. Важливо підбирати їх з урахуванням зростання, ваги та віку людини.