Простий спосіб виміряти матрац: інструкція для користувачів та стандартні розміри

Розмір матраца має важливе значення для облаштування комфортабельного спального місця та підвищення якості сну. Тому при покупці виробу потрібно звертати увагу на інформацію виробника про габарити виробу та проводити власні вимірювання. Як це правильно зробити та які розміри вважаються стандартними, розповімо нижче.

Чинні стандарти

На ринку представлені ортопедичні матраци для підлітків та дорослих користувачів різної:

  1. Довжина - ця величина може бути 190 або 200 см, а при виборі довжини варто керуватися зростанням користувача, додавши до нього п'ятнадцять сантиметрів.
  2. Ширини - по ширині виробники виділяють три категорії виробів: односпальні (80/90 см), двоспальні (140/160/180 см) та полуторні (120 см).
  3. Висоти — висота залежить від типу/конструкції виробу (топпер, футон, безпружинний моноблок або сендвіч, моделі із залежним або незалежним пружинним блоком) та використовуваного наповнювача. Вона може змінюватись в межах 2-7 см для тонких моделей на диван і до 23 см у багатозонних пружинних виробів.

Важливо! Матраци, що згортаються, що поставляються в рулонах (це можуть бути моделі з пружинами і без), після розпакування не завжди відповідають параметрам, які заявив виробник. Причина - тимчасова деформація під час транспортування. Через кілька днів вони відновлять геометрію, об'єм і приймуть початкові розміри.

Вимір матрацу: правила та особливості

Вимірювати матрац потрібно, поклавши його на рівну горизонтальну поверхню і скориставшись рулеткою та двома лінійками довжиною 25 см.

  • висоти слід покласти лінійку поверх матраца з виступом за його край на 10-15 см - відстань між лінійкою та основою, на якій лежить матрац, і буде потрібною величиною;
  • довжини/ширини знадобляться обидві лінійки, які треба розташувати паралельно один одному, притиснувши до торцевих сторін з виступом 10-15 см за край виробу - ширина/довжина дорівнюватиме відстані між лінійками.

Важливо! Виробники вважають допустимою технологічною похибкою між номінальним та реальним розміром матраца +/- 10 мм. Отже, якщо після вимірювань різниця не перевищує цю величину, виріб вважається відповідним заявленим параметрам.

На neoluxe.com.ua можна купити тонкі матраци на диван, практичні моноблоки/сендвічі з комбінованим наповнювачем та ортопедичні вироби на основі незалежних пружин усіх відомих марок. Вивчити їх технічні характеристики можна в каталозі, а купити з доставкою в будь-яке місто онлайн. Якщо стандартні моделі не підходять, доцільніше буде замовлення за індивідуальними розмірами. Зв'яжіться з нами, і ми розповімо, які виробники надають такі послуги та як оформити замовлення.